Блок безперебійного живлення SmartCore Mini DC UPS з вбудованим акумулятором 10400 mAh для абонентів, підключених технологією GPON

Компанія ДВС забезпечує подачу сигналу по оптичній мережі GPON в режимі 24/7/365, незалежно від режиму роботи міської електромережі. Для цього використовується багаторівнева підсистеми резервування живлення.

Абоненти, підключені до оптоволоконної мережі GPON можуть продовжувати користуватися послугою Інтернет навіть при відключеннях електроенергії, для цього слід забезпечити безперебійне автономне живлення ключових вузлів – абонентського оптичного терміналу та WiFi-роутера.

SmartCore Mini DC UPS – компактний прилад з вмонтованим акумулятором ємністю 10400 мАг, контролером зарядки та кількома інтерфейсами для підключення зовнішніх пристроїв. Ємності вбудованого акумулятора вистачає до 4-5 годин автономного живлення WiFi-роутера (маршрутизатора) та абонентського оптичного терміналу.

Як працює SmartCore Mini DC UPS та для чого він вам потрібен?

В класичному варіанті підключення – маршрутизатор та оптичний термінал живляться від адаптерів, підключених в звичайну електричну розетку з живленням від міської мережі. У випадку відключення електроенергії все мережеве обладнання знеструмлюється, що унеможливлює його функціонування та виконання покладених на нього функцій.

При використанні Mini DC UPS, роутер та термінал підключаються безпосередньо до даного UPS, а сам UPS підключається до зовнішнього адаптера. При нормальному функціонуванні, прилади отримують живлення напряму від адаптера, який підключений в електричну розетку.

При відключенні електроживлення, система переходить на живлення від вбудованої акумуляторної батареї. Варто зауважити, що перемикання на резервне живлення відбувається миттєво, тому ви навіть не помітите це в процесі користування інтернетом.

Як тільки нормальне живлення буде відновлено, система автоматично повернеться на живлення від адаптера та розпочне процес наснаження вбудованої акумуляторної батареї.

Чи можна підключити до SmartCore Mini DC UPS інші пристрої?

Пристрій оснащений кількома стандартними інтерфейсами (портами), що дозволяють під’єднати різноманітні гаджети з невеликим струмом споживання – за потреби, від порту USB 5V можна підзарядити телефон, а до портів на 9 та 12В приєднати пристрої з сумісними вимогами до живлення.

Як правило, маршрутизатори потребують стандартного живлення 12В. Втім, деякі виробники мережевого обладнання виготовляють маршрутизатори з нестандартним живленням 7 або 9В. саме тому, при підключенні живлення слід переконатися, що ви подаєте напругу не більшу, ніж рекомендується виробником. До прикладу, на маршрутизатор, розрахований на 9В не слід подавати напругу 12В, оскільки це може призвести до його виходу з ладу.

І навпаки, більшість оптичних терміналів, які встановлює ДВС, спроектовані для роботи з блоками живлення на 12В, але разом з цим можуть працювати від 9В, а деякі моделі навіть від 5В. Тим не менш, для забезпечення стабільної роботи, компанія ДВС рекомендує подавати саме ту напругу, яка зазначена виробником.

Інтерфейси SmartCore Mini DC UPS та комплект поставки

DC UPS оснащений наступними вихідними портами:

  • класичний USB з живленням 5В
  • DC 9V
  • DC 12V

В комплект поставки, окрім самого SmartCore Mini DC UPS входить комплект кабелів по одному на кожен вихідний інтерфейс, а також кілька перехідних адаптерів для підключення малопопулярних роз’ємів.

Підключення та експлуатація SmartCore Mini DC UPS

Процес підключення DC UPS максимально простий та може бути здійснений абонентом самостійно в кілька простих кроків.

1. Подайте живлення на DC UPS за допомогою зовнішнього адаптера 12В, підключивши сам адаптер в розетку 220-230В, а інший кінець кабелю з круглим конектором в боковий порт DC IN.

2. Підключіть маршрутизатор та оптичний термінал до DC UPS.

3. Увімкніть DC UPS за допомогою відповідної кнопки, утримуючи її кілька секунд.

Зверніть увагу! Зовнішній адаптер 12В в комплект поставки не входить та дозамовляється окремо. Ви можете використати адаптер, що входить до комплекту роутера, якщо він забезпечує струм 1А або більше. Інформація щодо параметрів адаптера вказана безпосередньо на самому адаптері. Оптимальним є використання адаптерів 12В зі струмом 2А або 2.5А, що пришвидшить процес зарядки акумулятора.

This will close in 0 seconds