OK-net System Cable F/UTP-cat.6 23AWG LSFROH (250 МГц)

Трохи про правильний монтаж СКС на великих об’єктах. Пропонуємо вашій увазі невеликий фотозвіт з поточного проекту. Продовжуємо монтаж та укладку кабельних систем для Munkacs Football Academia. За день впорядкували 96 кабелів – 4 джгути по 24 кабелі.

Багато це чи мало? Для побудови СКС на даному об’єкті використовується OK-net System Cable F/UTP-cat.6 23AWG LSFROH (250 МГц). Це спеціалізований високоякісний кабель 6-ї категорії в негорючій низькодимній оболонці зі зниженим рівнем виділення галогенів.
Посилена ізоляція, наявність екрану та переріз жил 0.57 мм роблять даний вид кабелю значно важчим в роботі.

Закономірне питання для тих, хто звик економити за клієнта – навіщо все так ускладнювати? Адже можна змонтувати «звичайну» виту пару 5-ї категорії – працювати ж буде? Десь не буде «гігабіта», десь не вистачить портів, десь докладеться некерований комутатор, вже не кажучи про той факт, що самі кабелі, скоріше за все, не відповідатимуть ДСТУ 4809 – саме так звикли працювати 95% компаній, що виконують монтаж кабельних систем.

Загальна картина:

1) довжина деяких ліній 100+ метрів;
2) кабелів багато, траси великі (понад 200 ліній, понад 15 км витої пари);
3) за межами серверного приміщення комутатори відсутні взагалі;
4) деякі лінії задіяні під HDMI KVM;
5) понад 20 точок доступу Wi-Fi з «гігабітним» РОЕ;
6) 39 камер відеоспостереження по РОЕ;
7) деякі траси суміжні з коаксиальними кабелями;
8) будівля використовується як навчальний заклад та гуртожиток;

В загальній трасі закладено 4 магістральні лінії системи фонового озвучення і голосового сповіщення, для чого ми обрали КМПвВЭнг-FRHF (JE-H(St)H BD FE 180/E30) виробництва Одескабель.

Даний кабель призначено для використання в системах сигналізацій, передачі сигналів, звукового попередження та інших аналогічних системах, системах обробки даних, а також для передачі аналогових та цифрових сигналів в промисловому електрообладнанні та системах управління, на об’єктах з підвищеними вимогами захисту від пожеж. До прикладу, такий кабель може бути застосований в системах пожежної сигналізації і автоматичних протипожежних системах.

Як і кабелі LSFR0H, безгалогенні кабелі використовуються там, де у випадку пожежі, вимагається підвищений рівень безпеки людей (особливо дітей) і дороговартісного обладнання.

Для чого використовують подібні кабелі? – передача даних та подача напруги живлення на обладнання, яке повинно функціонувати в умовах пожежі та під час гасіння пожежі. До категорії такого обладнання відноситься обладнання систем аварійного освітлення, системи відеоспостереження, протипожежні системи, а також системи звукового сповіщення. Задіяні кабелі мають хороший ступінь захисту, характеризуються низьким рівнем виділення диму, нетоксичні.

В нашому випадку система голосового сповіщення також зможе виконувати функцію додаткової аварійної сирени на базі BOSCH Paviro:

• контроллер PVA-4CR12;
• підсилювач PVA-2P500 (2 х 500 Вт);
• визивна станція PVA-15CST з ключовим перемикачем та кнопкою аварійної сигналізації;
• акустичній системи BOSCH LHM0606/10

Функціональні можливості BOSCH Paviro доповнено стандартним програвачем BOSCH Plena PLE-STD (MP3, SD, FM) та універсальним мережевим програвачем Yamaha WXC-50 з можливістю дистанційного керування зі смартфону.

Чи можна тут обрати кабель нижчої категорії? Звісно, що ні!

This will close in 0 seconds