BRON – платформа розумного будинку

Перебуваючи з робочою поїздкою в Києві, разом з командою ДВСГРУП познайомились з розробниками платформи Bron.

BRON – платформа розумного будинку, розробка якої здійснювалась тут в Україні. Витративши на розробку продукту останні 3 роки, вперше BRON був представлений на виставці Безпека-2019 в Києві менше місяця тому.

На відміну від популярної платформи Ajax, Bron це не суто охоронна платформа, це платформа розумного будинку, яка й надалі буде розвиватися саме в напрямку Smart Home. Які і Ajax, Bron практично увесь бездротовий.

Основою системи являється централь-планшет з потужним процесором і великим акумулятором на 11000 mAh.

Централь має модульну структуру, компоненти якої легко замінюються або оновлюються. В складі платформи вже присутній повноцінний інтерком, який дозволяє напряму підключати аналогові домофони до централі. Також розробники обіцяють найближчим часом інтеграцію з ІР-домофонами і камерами (по RTSP). Особливість інтеграції в тому, що навіть знаходячись не вдома, ви можете приймати виклики з домофона на своєму мобільному.

Працює система на власній платформі bronOS і, як зазначають розробники, потужностей централі з надлишком вистачить для розришення функціоналу, шляхом оновлення ОС. Зв’язок з мережею Інтернет здійснюється трьома способами – через Ethernet, 3G і WiFi. Передбачена можливість приєднання зовнішньої антени для зони з низьким рівнем сигналу.

На поточний момент система представлена наступними датчиками і пристроями:

Датчик руху MOTION S
Камера HOMECAM
Датчик протікання LEAK S
Датчик клімату TEMP S (температура та вологість)
Датчик газу GAS S
Датчик відкриття DOOR S
Датчик диму SMOKE S
Розумна розетка S POWER
Реле S RELAY
Комплекс перекриття води VALVE B

Камера HOMECAM працює по протоколу ІР, живиться від 12В та видає зображення з роздільною здатністю 1080p. Оскільки камера під’єднується в систему напряму, вона використовується для підтвердження спрацювання охоронних датчиків і віддаленого моніторингу.

Датчик газу має вбудовану сирену та акб на 1000 mAh, що дає змогу працювати автономно до 5 годин у разі відсутності електропостачання.

Комплекс перекриття води VALVE B складається з 2 пристроїв – блоку керування та електроклапану. Система живиться від 3 батарей типу 18650 і подає на клапан 5V. Заявлений термін служби від батарей – до 5 років.

Основний акцент в Bron зроблений на автоматизацію, можливість створення сценаріїв управління та зручне керування системою розумного будинку.

This will close in 0 seconds