Трансляція зустрічі ІТ-сектору

На минулій зустрічі ІТ-сектору, яка відбулася в Ужгороді 31-березня, учасники підняли питання можливості організації онлайн-трансляції (стріму) заходу, оскільки багато представників ІТ-сфери знаходяться поза межами області і фізично не можуть бути присутніми, але тим не менш, виявляють великий інтерес до нашого регіону.

Представники ДВС, що брали участь в минулій зустрічі, організували комунікацію з організаторами влади, та спільно з колективом телеканалу «Перший Кабельний» забезпечили онлайн-трансляцію зустрічі ІТ-компаній з представниками Закарпатської ОДА, що пройшла 3 квітня в Ужгороді.

На зустрічі з представниками ІТ-сектору було презентовано 5 кроків перереєстрації бізнесу для його інтеграції в економіку та соціум Закарпаття. За словами голови ОВА Віктора Микити, Президент України, Володимир Зеленський консолідує зусилля, виконання яких направлено на підтримку української економіки і забезпечення людей роботою там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Бізнес має працювати, разом з ним має працювати фінансова система України. Влада Закарпаття працює над механізмами релокації бізнесу з інших регіонів, де сьогодні проходять бойові дії.

Закарпаття – край, який історично орієнтований перш за все на туризм та рекреацію, тому навіть в умовах воєнного стану індустріалізація Закарпаття є малоймовірною. І на це є ряд причин – ландшафт, географічне розташування, чисельність населення, наявна інфраструктура і екологічний фактор не дають можливостей для перенесення великих підприємств важкої промисловості. В Закарпатську область на тимчасове чи постійне проживання переїхало вже понад 380 тис. людей з інших куточків України, з іншого боку місцеві підприємства не готові надати настільки велику кількість робочих місць за фахом. До речі, 35 тис. із них – фахівці, які працюють на ІТ-компанії.

Поряд з цим, ІТ-кластер може функціонувати в будь-якому регіоні і обмежується виключно доступними вільними площами. Фахівці ІТ здатні до компактного розміщення як на територіях промислових та урбанізованих міст, так і на територіях громад, які традиційно мають справу лише із «зеленим туризмом». І все це без шкідливого впливу на екологію. Чому саме ІТ-сфера стала одним із пріоритетних напрямків релокації бізнесу на Закарпаття, а також з відповідями на найбільш актуальні питання можна ознайомити, переглянувши запис онлайн-трансляції:

This will close in 0 seconds